The City Garden Amstelveen

  • foto_het_gebouw__large
  • 3902
  • 3506
  • gebouw_verticaal__large

Het project The City Garden Amstelveen wordt momenteel gebouwd door Lokhorst Bouw en Ontwikkeling in opdracht van Zhonghongjian Holland B.V. en is ontworpen door B.A.G. Architecten | Mulderblauw Architecten. Door het strakke spel van horizontale en verticale banden in het metselwerk en de verschillende verbanden die hier in aangebracht zijn hebben ze onze hulp ingeschakeld voor de verdere uitwerking van het metselwerk. Op de site van Mulderblauw staat dit omschreven als: “Voor het ontwerp is gebruik gemaakt van een klassieke opbouw van plint, middendeel en kroonlijst. Daarbij is overal dezelfde detaillering en een uitgesproken gevelsteen gebruikt om het gebouw een krachtig karakter mee te geven. Door de toepassing van een strak en ambachtelijk gemetseld raamwerk dat over het gehele gebouw is doorgevoerd, presenteren de verschillende functies zich als één geheel. Door te spelen met verschillende metselwerkverbanden en het aanbrengen van gesloten panelen met een subtiel patroon ontstaat een levendige compositie. De architectuur van het eenlaagse winkelvolume en de binnentuin zijn als groen element vormgegeven en vormen enerzijds een verbindend element met de Stadstuinen en anderzijds een contrast met het metselwerk volume.”

De eerste fase van onze advisering is in volle gang en betreft het voorwerk en eventueel het aanpassen van de details en controle voor de uitvoering. Wanneer betreffende punten vast liggen zal het algehele integrale metselwerkadvies opgesteld worden.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan de ruwbouw van het betonnen casco. Houd de site in de gaten voor meer informatie over dit project!

Share

Steffie

Metselwerk Adviseur bij Metselwerk Adviesbureau Vekemans

Dit vind je misschien ook leuk...