Stadhuis Vlaardingen

  • architectimage-picture Ronald Tilleman
  • DSC_6975
  • DSC_6977
  • website

Het stadskantoor te Vlaardingen is in 2013-2014 totaal gerenoveerd en verbouwd (Artikel de Architect). De aannemer van het project was Heembouw en architectenbureau Kraaijvanger was verantwoordelijk voor het ontwerp. De nieuwe baksteengevel is speciaal door zijn lange dilatatieafstanden.

Adviesbureau Vekemans heeft in samenwerking met ABT en Kraaijvanger het metselwerk uitgewerkt. Tevens hebben wij de controle en begeleiding gedaan tijdens de uitvoering van het metselwerk.

Quote Bart van der Werf, Kraaijvanger: “Een bakstenen gevel zonder dilataties. Dat was ons streven voor de renovatie van Stadskantoor Vlaardingen. Dit bleek een constructieve uitdaging. Samen met Adviesbureau Vekemans kwamen we tot de oplossing om de dilataties op de hoeken te plaatsen. Adviesbureau Vekemans heeft dit verder constructief uitgewerkt met het gewenste resultaat: een strakke gevel.”

Opdrachtgever: Gemeente Vlaardingen
Bouwjaar: 2013-2014
Status: Gereed
Gerealiseerd door: Heembouw
Share

Steffie

Metselwerk Adviseur bij Metselwerk Adviesbureau Vekemans

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.