Prefab baksteen elementen

  • kempe-thill-1
  • kempe-thill-2
  • kempe-thill-3
  • kempe-thill-4
  • 2015-09-09_landhuis_park_03
  • 1319_gevelbeeld-01
  • 53679_bam-nieuwe-markt
  • nieuwe-m-poelestraat-vector-i-16_9_0

Ook bij de uitwerking van prefab elementen in baksteen zijn wij vaak betrokken bij projecten. Over het algemeen worden deze prefab elementen toegepast wanneer traditioneel metselwerk te duur wordt of, in sommige gevallen, gewoonweg onmogelijk zijn te produceren of te monteren.

Voornamelijk via Verbaan Systems krijgen wij hiervoor vaker projecten die wij begeleiden in het voortraject, bekijken van mogelijkheden uitvoerbaarheid en voorwaarden, en tevens voor de uitwerking en controle van de prefab elementen voor productie.

In de afgelopen weken hebben wij aan drie leuke projecten gewerkt in samenwerking met Verbaan Systems.

Allereerst een project waarbij wij in een eerdere fase al betrokken zijn geweest bij het opstellen van het integrale advies; Spijkerhoek/Dullerthof te Arnhem, een project van Atelier Kempe Thill dat gebouwd wordt door Hazenberg Bouw. 16 woningen waarbij de lateien en vensterbanken geproduceerd worden door , waarbij verschillende uitvoeringen geproduceerd zullen worden en tevens specifieke methodes van ophanging en bevestiging gebruikt zullen worden.

Dan ook nog het project Landhuis Den Helder van aannemingsbedrijf Dozy en wat uitgewerkt is door Geurst&Schulze architecten. Hier worden de lateien en kolommen uitgewerkt door Verbaan Systems. Met name door de beperkte verankeringsmogelijkheden en de beperking in de details is hier gekozen voor de uitwerking van prefab elementen. Beide bovenstaande projecten zijn bij ons binnen gekomen via Gelsing Steenhandel.

En zeker niet te vergeten het project Nieuwe Markt Zuidzijde en Poelestraat van BAM Bouw die ontworpen zijn door Vector-i. Hierover is al eerder een update geschreven op deze site.

 

Beelmateriaal, vector-i en Kempe Thill

Share

Steffie

Metselwerk Adviseur bij Metselwerk Adviesbureau Vekemans

Dit vind je misschien ook leuk...