Museum Ons’ Lieve Heer Op Solder

  • DSC_5469
  • DSC_5475
  • PA090836
  • PA090839
  • DSC_9446
  • DSC_9456

Het Museum Ons’ Lieve Heer Op Solder in Amsterdam heeft, alvorens aan een grootschalige renovatie te beginnen aan het huidige pand, contact opgenomen met Metselwerk Adviesbureau Vekemans om een plan van aanpak te schrijven voor het complete renovatieplan van het huidige pand, en tevens voor het naastgelegen pand aan de andere zijde van het steegje. Door het grote bezoekersaantal van het museum is het originele gebouw erg verweerd en moet er een grootschalige renovatie plaatsvinden om alle kostbaarheden nog beter te kunnen beschermen.

Aangezien het pand een monumentale gevel heeft was het van groot belang dat de gevel tijdens deze renovatiewerkzaamheden zo veel mogelijk bewaard bleef in de originele staat. Hiervoor zijn opnames gedaan om elk steentje apart in kaart te brengen. Tijdens het afbreken van de gevel zijn alle stenen netjes afgestapeld en daarna schoongemaakt om weer hergebruikt te kunnen worden in de nieuwe gevel. De gevel was anderhalf steens en is halfsteens weer opnieuw opgebouwd om zo ruimte te kunnen maken voor een geïsoleerd spouwmuurconstructie.

Share

Steffie

Metselwerk Adviseur bij Metselwerk Adviesbureau Vekemans

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.