Historische gevel opnieuw opgebouwd

Nieuw entreegebouw van het museum Ons Lieve Heer op Solder uit de steigers. De bakstenen uit de gedemonteerde, originele gevel van het afgebroken pand op dezelfde plek aan de Oudezijds Voorburgwal te Amsterdam zijn op een vakkundige wijze door Bouwbedrijf Van Schaijk weer op dezelfde wijze in de gevels van het nieuwe gebouw verwerkt. Architect Jan Kerkhoff van het voormalige bureau Claus en Kaan, heeft deze gevels verder voorzien van een aantal doorbrekingen met moderne materialen. Voor de opdrachtgever ziet NL Bouwmeesters erop toe dat alles volgens plan verloopt. Een bijzonder staaltje vakmanschap in het moeilijk bereikbare centrum van Amsterdam, hetgeen voor andere bakstenen gevels van monumenten mogelijk weer tot nieuwe mogelijkheden kan leiden.

 

De officiële opening van de nieuwe entree is op 22 september 2015, klik hier voor meer informatie

Share

Steffie

Metselwerk Adviseur bij Metselwerk Adviesbureau Vekemans

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Inloggen * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.